Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2009 10:23 - Как да спрем Света който си отива?
Автор: praktika Категория: Политика   
Прочетен: 1331 Коментари: 4 Гласове:
0



Китай е новото икономическо чудо на света!Но дали е точно така,можем да разберем
бързо.Защото той повтаря пътя на САЩ,Русия и другите индустриални държави.Китай е хит,защото е гладен и жаден.Но за да нахраним,Китай,Индия и Африка,няма да ни стигнат всичките полета на Света.Или ще ни стигнат,но не за дълго.Тогава,се питаме а до кога ще ни стигне всичко това което имаме.И винаги отлагаме,отговора на този въпрос,защото,засега все още имаме всичко и то ни стига,поне на тези които могат да си го купят.Но дали не идва времето,когато няма да има от къде да копуваме?
Показателно за това,че има криза,е планираната среща в Копенхаген за вредните емисии.Разбира,се всичко може да бъде оптимизирано,и да удължим крайния срок.
Но този краен час,наистина го има,и в това не бива да се  съмняваме.Следователно,
Китайското чудо се отлага,защото то е само едно повторение,може би,има само една
разлика в мащабите,нищо друго.
Тогава,къде е пътя по който да тръгнем,за да има за всички,и то за по-дълго?Отговора е прост,като пазим земята ,водата и въздуха чисти.Колкото по-бързо се разделим,със замърсяващите технологии и производства,толкова по-далечен ще е този,последен час.Много големи са възможностите,за използването на чисти производства и технологии.Въпроса е,че човечеството,не се е научило още да пести.
Да развива,производства,които по-малко,замърсяват всичко около нас.Да харчи по-малко,за неща които са безмислени и празни от човешка логика.
Мога да дам един,прост пример:Обединена Европа от 27 държава,ще спести около 35 млд. евро,ако закрие всички,разменени дипломатически представителства само,
между тези 27 държави и отвори,такива общи за всички страни.Разбира се,има и много други неща които,могат да се предложат и осъществят.







Тагове:   как,


Гласувай:
0



1. haralanov - Светът е като Природата
05.11.2009 10:28
Саморегулира се!Така,че спете спокойно...
цитирай
2. анонимен - тази истина се повтаря вече от много време
05.11.2009 10:30
Да се ограничи производството и да се въведат екологични технологии макар и да не носят големи печалби.
Това може да стане само в едно осъзнато общество с регулирана икономика. Трябва всички да се откажем от лакомията, алчноста и суетата.
От новата плазма или мощната кола.
Консуматорската нагласа ни се налага от производители и търговци, които се интересуват само от печалбата си.
Ще ни трябва нова коренно различна система на управление и стопанство, защото бавно но сигурно вървим към самоунищожение.
цитирай
3. анонимен - и динозаврите ...
05.11.2009 10:33
haralanov написа:
Светът е като Природата Саморегулира се!Така,че спете спокойно...

Така си е. Ако не си готов за промените си отиваш като динозаврите. Толкоз просто и логично. Няма да тежим на земята вечно я.
цитирай
4. анонимен - Най-после
25.11.2009 11:47
да видя нещо смислено от теб. Така е. Ако не вземе навременни и ефикасни мерки, човешката популация ще изчезне. САМОРЕГУЛАЦИЯТА ще си свърши работа, както го е правила безброй пъти.
Проблема е, че има могъщи сили, които това не ги трогва, който живеят само с днес и сега, имат близък и нисък хоризнт, занимават се само днешния ден, и пречат с всички сили.
Човечеството започна да се саморегулира, като в по-обезпечените и културни нации в ЕС, Азия и Америка населението бавно, но неотклонно намалява, без принудителни мерки, както е в Китай. Това е елемент от саморегулацията, която започна действува, като раждаемостта в много страни решително намалява.
Като в някои страни като нашата, стана и тревожен проблем.
Проблемни остават Африка и Индия, и още малко страни, в които бедността и мизерията са още на власт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: praktika
Категория: Политика
Прочетен: 114410
Постинги: 69
Коментари: 61
Гласове: 112
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930